Strada Barajului 12, Râmnicu Vâlcea +40.751259972 Lun - Vin 8.30 AM - 17.00 PM
convertizoare de frecventa montate pe panoul cu automatizari al unei spalatorii self service cu 6 piste

Tehnologie care foloseste convertizoare de frecventa pentru consum redus de energie

La Wash Italia suntem in permanenta preocupati de calitatea instalatiilor pe care le furnizam si din aceasta cauza folosim componente de calitate de la producatori cu traditie in domeniu. De asemenea imbunatatim constant tehnologia folosita la producerea instalatiilor care deservesc pistele spalatoriilor self service pe care le furnizam. Pentru instalatiile moderne cu presiune inalta pentru pistele de spalare, Wash Italia, foloseste convertizoare de frecventa care confera multiple avantaje produsului final.

convertizoare de frecventa montate pe panoul cu automatizari al unei spalatorii self service cu 6 piste
convertizoare de frecventa montate pe panoul cu automatizari al unei spalatorii self service cu 6 piste

In imaginea de mai sunt se pot observa 6 convertizoare de frecventa Schneider montate pe panoul cu automatizari al unei instalatii cu presiune inalta cu 6 piste de spalare.

Convertizoarele de frecventa sunt echipamente electronice care comanda si ofera control asupra vitezei de rotatie a unui motor care foloseste curent alternativ. Convertizorul regleaza frecventa si marimea tensiunii de alimentare a motorului.

Avantajele utilizatorii convertizoarelor de frecventa in fabricarea instalatiilor self service

In automatizarile folosite la spalatoriile self service, convertizoarele de frecventa sunt o componenta importanta datorita nevoii de control al vitezei, in functie de programele de spalare care sunt accesate la un moment dat de catre clientul care isi spala masina. Avantajele folosirii convertizoarelor sunt:

  • Economie de energie. Acest avantaj pe care il ofera convertizoarele poate fi direct cuantificat datorita consumului redus de energie consumata.
  • Mentenanta redusa pentru motorul si pompa care sunt actionate cu ajutorul convertizoarelor. Se prelungeste viata acestora pentru ca acestea nu mai sunt nevoite sa lucreze la turatie maxima. Pe langa faptul ca nu lucreaza la turatie maxima, pompa si motorul sunt protejate si de socurile de pornire. Turatia motorului creste gradual.
  • Creste calitatea spalarii datorita faptului ca putem aplica solutii de spalat pe diferite presiuni de lucru.
  • Scade consumul de apa si de solutie de spalat.

Avantajele convertizoarelor sunt mult mai multe in functie de tipul automatizarilor. Noi ne-am referit numai la cele doua pentru ca sunt cele mai relevante pentru tipul de echipamente pe care il livram. De exemplu, atunci cand am modernizat spalatoria proprie „Toricanii” din Ramnicu Valcea, instalatia care deserveste cele 6 piste de spalare a fost dotata cu aceste convertizoare de frecventa iar consumul de energie a scazut semnificativ. Unele dintre programele de spalare nu au nevoie ca motoarele care actioneaza pompele Hawk sa functioneze la 900 de rotatii pe minut.