Strada Barajului 12, Râmnicu Vâlcea +40.751259972 Lun - Vin 8.30 AM - 17.00 PM
Spalatorie auto automata self service

Despre sistemele pentru spalatorii auto self service multipista pe care le oferim

Am scris aici despre ce inseamna o spalatorie auto self service iar aici despre costurile implicate in deschiderea unei spalatorii self service. In acest articol vom vorbi despre descrierea sistemului si functiile pe care le ofera, despre echipamente standard pentru spalare si despre fazele parcurse de un client atunci cand isi spala masina.

Descrierea sistemului si functiile oferite

O boxa sau o pista de spalare are un sistem pentru drenarea apei introdusa in coloane, un sistem de iluminat complet si este construita din otel galvanizat tubular. Peretii pistei de spalare sunt construiti din panouri sandwich izolate si prevopsite cu grosimea de 40mm.

Sistemul contine un dedurizator de apa si osmoza cu o capacitate de 400 lt/h, filtre de carbon activ cu tesatura,  pompa pentru producerea apei osmotice si un dispozitiv electronic de protectie a sistemului.

Pentru o alimentare hidraulica corecta, instalatia este echipata cu pompe din otel inoxidabil care preiau diferite tipuri de apa din rezervoarele de depozitare corespunzatoare.

Amestecarea corecta a produselor chimice este esentiala pentru procesul de spalare si determina calitatea si gradul de curatare a sistemului de spalare. Sistemele oferite de noi sunt echipate cu pompe volumetrice (dozatoare) reglabile in functie de dilutia indicata de producatorii de produse chimice utilizate. Garantam o dilutie perfecta si constanta pentru fiecare produs chimic utilizat.

Sistemul de incalzire al apei este complet autonom, are camera de combustie cu recuperare de caldura si panou de comanda pre-cablat cu termostat de reglare a apei calde. Puterea termica a sistemului de incalzire este de 29.000 K/cal (cu arzator Baltur pe benzina sau motorina). Temperatura predeterminata pentru self service este de 45°C.

Sistemul de spalare cu presiune ridicata asigura fiecare pista in parte cu o presiune de 200 bar si 15 litrii / minut. Fiecare grup cu presiune dispune de un motor cu inductie cu 6 poli 950 rotatii/minut. Pompa este prevazuta cu capat nichelat si garnituri speciale pentru apa cu presiune ridicata potrivite pentru operare la temperatura de 80°C. Alimentarea pompei este gestionata de un sistem dotat cu 4 electrovalve cu membrana pentru selectarea tipului de apa de untilizat in functie de faza de spalare in curs. Fiecare electrovalva este dotata cu robinet cu sfera pentru sectionarea circuitului de alimentare in timpul operatiilor de mentenanta. In conformitatea cu normativele de siguranta CE, sistemul este calibrat pentru a opera la presiunea maxima de 90-100 bar – 13 l/min la o temeratura de 45°C.

Sistemul antigel automat este dotat cu sonda pentru relevarea temperaturii externe si este conectata la PLC care ghideaza sistemul automat antigel in functie de temperatura minima de interventie reglata. Aceasta este calibrata in timpul omologarii finale a produsului la 2-3°C. Atunci cand temperatura externa coboara sub limita minima de interventie, PLC-ul activeaza sistemul antigel care genereaza o pierdere redusa de apa de-a lungul intregului circuit hidraulic pana cand ajunge la robinetului fiecarei piste de spalare. Sistemul antigel nu interfereaza in niciun fel cu functionarea normala a instalatiei.

Instalatia electrica este realizata cu materiale si componente de cea mai buna calitate cu respectarea deplina a normativelor CE in vigoare in materie de siguranta, eficienta si fiabilitate. Este construita dintr-o caseta IP55 care contine PLC-ul, intrerupatoare diferentiale si magneto-termice de distribuitie care asigura o protectie ridicata la scurt circuite si contacte directe si indirecte si permit sectionarea fiecarei utilitati.

PLC-ul este dotat cu un terminal de dialog pentru controlul si inregistrare orelor de lucru, a intervalelor de mentenanta, durata creditelor, incasarile si pentru semnalarea anomaliilor si a alarmelor. La cererea clientului este disponibil un sistem de conectare la distanta prin retea Ethernet prin cablu de telefon sau GSM care perimite executarea tuturor controalelor, asistenta telefonica si transmiterea de semnale de alarma.